Vágyak, álmok, csalódások

Category: Helyi hírek nincs még hozzászólás

A fenti címmel nyílt kiállítása dr. Jójárt Györgynek május 29-én a Kossuth Múzeumban. A tárlat anyagát azok a gyermekfotók teszik ki, melyeket a gyermekorvos készített a környezetében levőkről, s az általa meggyógyított csöppségekről. Gyereknap környékén egy gyermekfotókból rendezett kiállítással készült a Kossuth Múzeum, ahol ezúttal dr. Jójárt György mutatkozott be fényképeivel. A gyermekorvos alkotótól nem idegen a fotózás, hiszen – példának okáért – korábbi kutatásai során több ezer olyan téglát fotózott le a II. világháború végén Cegléden létesített szovjet fogolytábor területén, melyekre sokan a téglákra írták vagy vésték fel üzenetüket az utókornak.. (Aminek vonatkozásában a tábor történetét feldolgozó, „Téglákba vésett történelem” című kötetben társszerzőként is szerepel – a szerk.)

A megjelenteket Reznák Erzsébet köszöntötte. Elmondta: köztudott tény, hogy a múzeumok látogatói között legnagyobb számmal a gyerekek vannak, óvodástól az egyetemistáig. Hozzátette: a múzeumok a maguk módján készülnek is a gyerekek fogadására: vetélkedőkkel, kiadványokkal, múzeumi órákkal és játékokkal. „Ám ahogy végiggondoltam, nem igen készülnek gyerekeknek szánt kiállításokkal. S bár ez a mostani kiállítás sem csak a gyerekeknek készül, de legalább a gyerekekről szól, így hát Jójárt Györgynek köszönhetően talán ezt a hiányosságot pótolhatjuk.” – mondta a múzeumigazgató.

(forrás: cegledipanorama.hu)

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>