Nyári munkák a Várvagnál

Category: Helyi hírek nincs még hozzászólás

11270648_985608374817087_7222380498618950180_o

Útfestések, közterületek virágosítása és a közmunka-program – benne energianád ültetvény és betonlapgyártás. Többek között ezek Cegléd városgazdálkodási cége, a Várvag Nonprofit Kft aktuális projectjei. Czesznak Tamás ügyvezetővel beszélgettünk. – Most fejeztük be a kórház parkolójának teljes felfestését, kijelölésre kerültek a parkolóhelyek, a buszmegálló, mindkét oldalon. Ez korábban még nem volt felfestve, így viszont rendezettebb lesz a parkolás és biztonságosabb a közlekedés. – számolt be lapunknak az ügyvezető. - A tavaly vásárolt gépünkkel folyamatosan végzünk majd útfestési munkákat, például a zebráknál. Kérjük az autósok türelmét, mert emiatt félpályás útzárakra kell számítani. Az utakhoz tartozó feladatunk a közúti táblák, utcanévtáblák felújítása, kihelyezése és nem utolsó sorban láthatóvá tétele. Hajtanak ugyanis az utak menti, házak előtti fák, és sok esetben takarják a táblákat, ezeket láthatóvá kell tennünk. A másik probléma, hogy egyesek összefestik a táblákat. Egy graffitizett – ezért messziről nem látható – tábla miatt halálos közúti baleset is bekövetkezhet, amint a közelmúltban volt is erre példa.

Emellett folyamatosan zajlanak a szemétszedések, folyik az illegális hulladéklerakatok felszámolása. Sajnos, azonban ezeket folyamatosan „pótolják” a lakosok. A minap a Czigle téren takarítottunk össze és a bejárásra már újra ott éktelenkedett egy másik szemétkupac. Folyamatosan szépül viszont a Szabadság tér és a Kossuth tér. A régi elöregedett műkő virágtartókat lecseréltük és megkezdődik a városközpont virágpalántákkal való beültetése is.

(forrás: cegledipanorama.hu)

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>