Ismét Fonogram-díjas

Category: Helyi hírek nincs még hozzászólás

sárik

Az év hazai dzsessz albuma kategóriában a Sárik Péter duó Minden délibáb című lemeze kapta meg az aranymikrofont a Várkert Bazárban május 26-án tartott Fonogram-díj átadásán. Tavaly Sárik Péter, Berdisz Tamással és Frey Györggyel közös triójának, Jazzkívánságműsor című albumáért kapta ugyanebben a kategóriában a szakma legnagyobb elismerésének számító díjat. A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) által rendezett díjátadón tizenhárom hazai és hat külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt Fonogram-díjakat.

Még egy ceglédi vonatkozás van a díjazott alkotások között, ugyanis az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában Csemer Boglárka Boggie All Is One Is All című albuma kapta a díjat, melynek dalszövegeit a ceglédi Bori Sára írta.

A Fonogram-díj valamennyi kategóriában egy művészi kivitelű aranyozott mikrofon. A könnyűzenei kategóriákban egy zenészekből, zenei szakemberekből, újságírókból álló jelölőbizottság, valamint egy szűkebb szakmai zsűri, a Fonogram Bizottság tagjai szavaztak. A Fonogram – Magyar Zenei Díjat – Arany Zsiráf-díj néven – a magyar hanglemezkiadás kiemelkedő teljesítményeinek, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás Magyarországon kiemelkedő sikerű és értékű albumainak díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében. A díjra az elismerés odaítélésének évét megelőző két naptári évben Magyarországon megjelent album nevezhető.

(forrás: cegledipanorama.hu)

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>