Érettségi 2015

Category: Belföldi hírek nincs még hozzászólás

érettségi-300x302

A hagyományok szerint hétfőn reggel nyolckor most is a magyar írásbeli érettségivel kezdődtek meg a vizsgák. Kedden a matematika írásbelit tartják, szerdán a történelmet. Csütörtökön angolból, pénteken németből lesz írásbeli.A diákoknak ezen felül még egy szabadon választott tárgyból kell vizsgát tenniük. Utóbbi a felvételizők esetében az a tárgy, ami a felsőoktatási intézménybe kerüléshez szükséges. A ceglédi tankerületben több mint 2500 diák ad számot tudásáról.

Egyébként a mai napon az érettségizőknek nemcsak verselemzésről kell számot adniuk, hanem az ismeretek alkalmazásáról és az irodalomórákon kapott, az életükben később is szükséges, hasznos tudásról. Például arról, hogy mennyire képesek megérteni egy napilap, ismeretterjesztő magazin cikkének, vagy egy háztartási gép használati utasításának lényegét. Pest megyében, az összesített adatok szerint május 4. és június 26. között 31 középiskolában zajlanak az írásbeli és szóbeli vizsgák. A ceglédi tankerületben összesen 2507 tanuló, 69 érettségi bizottságban ad számot tudásáról. Az érettségi-felvételi vizsgák június 26-ig tartanak.

(forrás: cegledipanorama.hu)

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>