Miklós a keretben

Category: Hírek nincs még hozzászólás

0b99b0ae4543c516dab82d2a9aa3bb2b

Tizenhat magyar cselgáncsozó (köztük a Közgép-Ceglédi VSE dzsúdósa, Ungvári Miklós) utazhat a júniusi Európa-bajnokságra, melyet a bakui Európa Játékok keretében rendeznek meg. A judoinfo szaklap tájékoztatása szerint kilenc férfi és hét nő képviselheti a magyar színeket Azerbajdzsánban június 25. és 28. között. Az Európa Játékok dzsúdótornáján kevesebben indulhatnak, mint a “hagyományos” Eb-ken, így kilenc-kilenc fő helyett csak hat férfi és három nő szerepelhetett volna.

“Már tűkön ültünk az elmúlt napokban, mert ilyen kis létszám jelentősen rontotta volna a mieink lehetőségeit az olimpiai kvalifikációs sorozatban” – nyilatkozta a válogatott szakágvezetője, Nagy András. “Szerencsére a hét közepén jó hírt kaptunk, végül a férfiaknál teljes csapatot nevezhetünk, vagyis kitölthetjük a kilencfős létszámot, míg a nőknél három helyett hét versenyzőnk indulhat. A csapat névsorát a Magyar Judo Szövetség elnöksége elfogadta, de arra még a Magyar Olimpiai Bizottságnak is áldását kell adnia, csak akkor lesz hivatalos.”

Az idei Eb-nek a múlt hétvégén Glasgow adott volna otthont, ám az Európai Cselgáncs Szövetség (EJU) februárban elvette a brit szövetségtől (BJU) a rendezés jogát. A BJU ugyanis többszöri figyelmeztetés ellenére olyan szponzori megállapodást kötött, amely ellentétes az EJU érdekeivel. Ezen kívül a britek az esemény jogdíját is elmulasztották befizetni az előírt határidőre, ami ugyancsak szerződésszegésnek minősült.

A magyar Eb-keret:

  • férfiak:

66 kg: Őri Felicián (Ippon Judo Tatabánya), Zámbori Bence (Honvéd-Kipex),
73 kg: Ungvári Miklós (Közgép-Ceglédi VSE),
81 kg: Csoknyai László (Atomerőmű SE), Krizsán Szabolcs (Honvéd-Kipex),
90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE), Vér Gábor (Honvéd-Kipex),
100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE),
100+ kg: Bor Barna (Atomerőmű SE)

  • nők:

48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya), Pupp Réka (Atomerőmű SE),
52 kg: Maros Barbara (Honvéd-Kipex),
57 kg: Karakas Hedvig (Honvéd-Kipex),
70 kg: Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC), Breitenbach Anett (Budaörsi SC),
78 kg: Joó Abigél (KSI SE)

(forrás: infocegled.hu)

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>