Hartyányi Norbert nyert a sajtófotó pályázaton

Category: Hírek nincs még hozzászólás

koffer-007

Hartyányi Norbert ceglédi származású fotóművész nyerte el „Mr. Franz Koffer” című képriportjáért a 33. Magyar Sajtófotó Pályázat első helyezését a művészeti tevékenység ábrázolásának kategóriájában, a sorozatok között. A szabadúszó fotós emellett egy második helyezésnek is örülhet a sorozatokban, mivel a természet és tudomány kategóriában a második helyre állhatott a dobogón „Fácán vadászat” című alkotásával.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége fotóriporter-szakosztálya által közzétett kiírásra 243 fotográfus 2738 pályázattal, összesen 7164 képpel nevezett – adta hírül az mno.hu. A legtöbb pályamű az emberábrázolás-portré kategóriában érkezett, itt a zsűri összesen 506 egyedi és sorozatpályamű közül válogathatott – közölték a szervezők a hétfői, budapesti eredményhirdetésen. Az utolsó forduló kivételével az interneten is nyilvános zsűrizés január 16. és 18. között zajlott. Az idei zsűri elnöke Adrian Evans, a Panos Pictures igazgatója volt, mellette Eric Baradat, az AFP Photo főszerkesztője, Bócsi Krisztián, a Bloomberg Finance fotográfusa, Marián Pauer fotótörténész, kurátor, valamint Reviczky Zsolt, a Népszabadság fotóriportere vett részt a munkában.

Adrian Evans az eredményhirdetés előtt kiemelte, hogy az elmúlt év legfontosabb pillanatait rögzítő pályamunkákon keresztül megismerhette az országot, amelynek jelentős fotográfiai hagyományait tapasztalatai szerint a fiatal magyar fényképészek is továbbviszik. A pályázat díjait a 33. Magyar sajtófotó kiállítás ünnepélyes megnyitóján, március 19-én adják át a tárlat helyszínén, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, a bemutatott felvételek március 20. és május 17. között lesznek láthatók.

(forrás: cegledipanorama.hu)

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>