A jeges után itt a rizses vödrös kihívás

Category: Hírekkülföldi hírek nincs még hozzászólás

rizs3

India mindenben a saját útját járja, bármit is vesz át a nyugattól, azt lefordítja saját kultúrájára. Ahogy Hollywoodból Bollywood lett a mesés keleten, úgy változott a ice buket rice bucketté, vagyis a rizses vödörré a jeges.

Már hetek óta folyik a megállíthatatlanul a jeges víz az interneten. Sztártok, celebek, politikusok, és mindenféle híres, vagy kevésbéhíres ember önti magát nyakon. A felszínen jótékonyságból, valójában azonban sokkal inkább népszerűség hajhászásból. Ami persze teljesen rendben lévő lenne, ha az embereket ezzel több adakozásra lehetne bírni, de mint kiderült, erről szó sincs.

rice-bucket-challenge-2

Lehet, hogy Indiában jobban működik majd a rizses vödör kihívás, hiszen csak alapjaiban hasonlít a nyugati mintára. Vödör van, csak víz helyett rizzsel van tele, amit a résztvevők nem a fejükre öntenek, hanem olyanoknak adják, akiknek nagy szükségük van rá.

„Indiai verzió, az indiai igényekhez szabva” – írja a kezdeményezés Facebook oldalán, Manju Latha Kalanidhi, az ötletgazda. Az asszony azt reméli, hogy a rizses vödrökből legalább akkora őrület válik a hazájában, mint jeges vödörből nyugaton – írja a The Independent. (forrás: hir24)

 

 

 

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>