Gyásznapot rendeltek el Moszkvában

Category: Hírekkülföldi hírek nincs még hozzászólás

Moszkva

Gyásznapot rendeltek el Moszkvában a metrószerencsétlenség áldozatai emlékére. Az utóbbi évek legsúlyosabb metróbalesete történt az orosz fővárosban, amikor reggel kisiklott egy szerelvény három vagonja a Szlavjanszkij bulvar megálló előtt. 21 utas meghalt, több mint 160-an megsebesültek

Moszkva főpolgármester-helyettese közölte, hogy több mint 120 ember sérült meg a metróbalesetben, amely közép-európai idő szerint reggel 7 óra körül történt.

A baleset a főváros keletről északnyugati irányba haladó, Arbatszko-Pokrovszkaja nevű vonalán, a Szlavjanszkij bulvar és a Park Pobedi nevű állomások között történt. A Szlavjanszkij bulvar megálló előtt mintegy 200 méterrel a szerelvény vezetője élesen fékezett, mert a feszültség hirtelen zuhanása miatt hamis vészjelzést adott le a biztonsági rendszer. A három kisiklott vagon egyike erősen megrongálódott.

A helyszínen hatvanhat busszal evakuálják az embereket és negyven illetve nyolc helikopter mentőautó szállítja a sérülteket, akik között többen súlyos állapotban vannak. A Szlvajanszkij bulvar megállóból eddig ötven embert menekítettek ki, a Park Pobediről pedig kétszázat.

A baleset helyszínétől, a Szlavjanszkij bulvártól taxik és autóbuszok ingyen szállítják az utasokat. A Szlavjanszkij bulvar metrómegálló mellett a központba vezető Kutuzov sugárúton és a város külső körgyűrűjétől induló, Minszkbe vezető úton hatalmas közlekedési dugó keletkezett.  (forrás: MTI)

 

 

Share Button

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>