Vágyak, álmok, csalódások

Category: Helyi hírek nincs még hozzászólás

A fenti címmel nyílt kiállítása dr. Jójárt Györgynek május 29-én a Kossuth Múzeumban. A tárlat anyagát azok a gyermekfotók teszik ki, melyeket a gyermekorvos készített a környezetében levőkről, s az általa meggyógyított csöppségekről. Gyereknap környékén egy gyermekfotókból rendezett kiállítással készült a Kossuth Múzeum, ahol ezúttal dr. Jójárt György mutatkozott be fényképeivel. A gyermekorvos alkotótól nem idegen a fotózás, hiszen – példának okáért – korábbi kutatásai során több ezer olyan téglát fotózott le a II. világháború végén Cegléden létesített szovjet fogolytábor területén, melyekre sokan a téglákra írták vagy vésték fel üzenetüket az utókornak.. (Aminek vonatkozásában a tábor történetét feldolgozó, „Téglákba vésett történelem” című kötetben társszerzőként is szerepel – a szerk.)

TOVÁBB

Kötéllel húzzák helyre a templomtornyot

Category: Helyi hírek nincs még hozzászólás

11109672_976434512386770_5684301017863037421_n

Június 2-án nem kis látványosságban lehetett részük mindazoknak, akik Nagykőrös főterén jártak. Alpinisták másztak fel a Református Templom tornyára, és megkezdték a helyreállítási munkálatokat – számol be az eseményről a Nagykorosma.hu. Mint azt Ócsai Sándor ráckevei vállalkozó a lapnak elmondta, a torony azért szorul javításra, mert az beázott, a bádog nem megfelelően szigetel egyes részeken. A hiba kijavítására azért is szükség van, mert a torony az elöregedett és megsüllyedt gerendák miatt megdőlt. A tornyot a helyszínen lévő munkatársak földről kötéllel húzva egyenesítették ki. A tervek szerint kiékelik belülről, megerősítik, hogy a nagyobb károkat megelőzzék.

(forrás: cegledipanorama.hu)

Share Button
TOVÁBB

Döntött az MLSZ – CVSE NB III

Category: Helyi hírek nincs még hozzászólás

CVSE-foto-Takacs-Tamas-387x300

A Ceglédi VSE labdarúgó csapata a hivatalos versenykiírás szerint kiesett az NB II-ből, mégis reményt keltő hírek láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy talán mégsem az NB III-ban kell folytatnia a következő szezonban a ceglédi csapatnak. Ványi Zsolt ügyvezetőtől kértünk információt :

TOVÁBB